Trenger du å ha kontroll for å finne ro?

Oppdatert: 6. mai 2021

Vi velger alle ulike strategier i forsøket på å unngå uroen. En veldig vanlig strategi er å ha kontroll. Kontroll kan uttrykkes i ulike former, som et behov for å ha det ryddig hele tiden, et behov for å ha kontroll på partner, barn eller venner eller en generell uro rundt tanken på å miste kontrollen over ulike situasjoner. (Det er vel mange som har kjent ekstra godt på denne mangelen på kontroll og forutsigbarhet nå i disse Covid-19 tider).

Ofte begrunner vi dette med "det er bare sånn jeg er", "jeg trenger forutsigbarhet", "jeg liker ikke å ikke vite hva som skal skje" osv.


Dette er en grunnleggende uro i de fleste av oss. Mange aspekter av livet er usikkert, og vi forsøker å kontrollere det vi kan for å slippe å kjenne på uroen som oppstår når vi ikke vet.


Holder denne kontrollen deg tilbake i livet? Gjør den at du f.eks rydder i stedet for å nyte tiden sammen med de rundt deg, at du går glipp av spennende ting fordi de ikke passer inn i det du allerede har planlagt, eller går du rundt og kjenner på en konstant uro?

Det ligger et potensiale i å avdekke denne kontrollen. Der ligger det muligheter, interesse, iver og glede. Spenning. Nye mennesker, nye muligheter. Mange av oss vet ikke engang at vi holder på med dette, det eneste vi vet er at vi kanskje ikke er tilfreds med livet som det er.


Jeg inviterer deg til å se på deg selv, og hva du egentlig holder på med i livet ditt. Kanskje det er noe spennende og uoppdaget der ute for deg, bare du tør å gi slipp på denne kontrollen?


Lurer du på om dette er noe for deg, eller har du spørsmål? Ta kontakt her eller på 45224338 / rikke@uroskolen.no.

Eller bestill time her.


Rikke

51 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle