Indre uro - hva er det?

Oppdatert: 6. mai 2021

Har du noen gang kjent at du har ubehag i kroppen? Du skal snakke i en forsamling, dra i et selskap hvor du ikke kjenner noen, eller vente på å ta en alvorlig samtale. Vi kan ofte kjenne det som mageknip/sommerfugler/uro i magen, kanskje det strammer seg litt i brystet, eller vi begynner å fikle med noe, blir klam og svett i hendene.. La oss kalle det uro.

Noen ganger kommer denne uroen «ut av det blå». Kanskje du våkner med en tung følelse, eller plutselig får en fornemmelse av at noe galt kommer til å skje. Uro kan også være mer subtilt, og være noe i oss som holder oss tilbake fra å gjøre det vi egentlig har lyst til å gjøre i livet.

Vi tror det er noe feil når denne uroen oppstår, og vi forsøker å komme vekk fra den – ofte ved å prøve å overse den. Men livet er jo faktisk sånn at vi har uro av og til, så det vil være svært nyttig å lære seg hvordan man kan leve med den, i stedet for å fortsette å unngå den.

Med følelsene som kompass

Det å unngå uroen vår holder oss tilbake i livet, dermed ligger det et potensiale i å våge å se på og bli kjent med denne uroen og følelsene våre. Når du blir kjent med uroen din kan du også komme i kontakt med mange av dine ressurser – som glede, iver, nyskjerrighet, åpenhet, sårbarhet..

Mange av oss har trent et helt liv for å komme vekk fra denne uroen, så det å begynne å se på den kan være skremmende. Da er det fint å ha noen å gjøre dette sammen med, noen som skaper et trygt rom for å utforske ditt indre liv.

I veiledningstimene ser vi sammen på, og blir kjent med denne uroen. Det er en spennende prosess – det å bli kjent med seg selv på nytt. Ved å se på følelsene og uroen kan du altså komme i kontakt med dine behov, din sårbarhet og dine ressurser, og få verktøy du kan ha nytte av videre i livet.


Lurer du på om dette er noe for deg, eller har du spørsmål? Ta kontakt her eller på 45224338 / rikke@uroskolen.no.

Eller bestill time her.
97 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle