Hvordan jobber vi ved UROskolen Sør-Norge?

Oppdatert: 26. mai 2021

Ved UROskolen jobber vi på en måte som tar utgangspunkt i at de fleste mennesker har indre uro i større og mindre grad. Uro er den ubehagelige følelsen som gjerne sitter i brystet eller magen, og som de fleste forsøker å komme vekk fra. Noen ganger sitter det i hele kroppen, og det kan føles som om uroen lammer oss helt. Uro er det som holder oss tilbake i livet.


Uroskolen er laget for og av oss som er ferdige med å gå i terapi og vil lære oss noe helt nytt for å bli tilfreds i livet!


Vår tanke er at det å ha indre uro og oppleve av at livet er smertefullt er dypt menneskelig. I tradisjonelle måter å jobbe med uro på (f.eks angst og depresjonsfølelser) finnes gjerne en grunnleggende tanke om at det er noe feil når vi har det vondt, og at vi må få det bort - det skal ikke være sånn. Dermed er det også en enighet om at det er noe feil med alle som har uro i livet..Det vi jobber med ved UROskolen er å lære deg å finne en konstruktiv måte å forholde deg til din indre uro på. I stor grad er det å utforske uroen din nærmere, å lære og være sammen med den, fremfor å fortsette å flykte fra den. Uro kan være diffus eller konkret og kjennes som sorg, sinne, frykt mm, eller det kan være grunnleggende eksistensielle opplevelser som at livet er håpløst, ensomt og feil.


Sammen ser vi på den virkeligheten du har, fremfor å bruke tid på hvordan virkeligheten "burde" være. (for den er jo ikke sånn). Derfra ser vi på hvordan du kan lære å romme uroen din slik at den ikke lengre holder deg tilbake i livet ditt, men den gir deg heller en mulighet til å komme i kontakt med dine ressurser som glede, interesse, kjærlighet, nysgjerrighet og iver.


Varm hilsen


Rikke v/ UROskolen avd. Sør-Norge


277 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle