Føler du deg deprimert, nedstemt eller tom?

Oppdatert: 6. mai 2021

Depresjon er en svær vanlig tilstand, og det er normalt å kjenne på depresjon eller nedstemthet én eller fler ganger gjennom livet. Min erfaring er at det skjer for mange med jevne mellomrom i livet.


Depresjonen oppleves tung, og kald. Tilværelsen blir mindre interessant, vi mister tiltaksevnen vår, og livet kan virke meningsløst. Det blir tungt å gjøre hverdagslige aktiviteter som matlaging, handling, svare på telefonen eller være sammen med venner, og du føler deg tom.


Depresjon er ofte et symptom på ett eller fler behov vi har som ikke har blitt møtt. Kanskje har du vært gjennom en vanskelig periode i livet, eller kanskje har du hatt mye indre uro gjennom mange år uten å ta hensyn til deg selv eller dine følelser.Depresjon kan være kroppens "svar" på at det er ubearbeidede følelser i deg som trenger å bli møtt. Dette er for mange vanskelig å gjøre på egen hånd, fordi vi vet ikke helt hvor vi skal begynne, eller kanskje du ikke vet hva du føler i det hele tatt.


Mange glir gradvis inn i en depresjon, og det betyr også at man gradvis venner seg til nedsatt livskvalitet. Det å komme til et punkt hvor du innser at du ikke har det bra, og at du trenger hjelp til å se på hva som foregår er det første steget på vei ut av depresjonen.


Når vi begynner å jobbe med depresjonen ser vi på hva som ligger bak, og hvilke mekanismer som gjør at kroppen har gått i depresjons-modus. Det er en viktig, nyttig og også fin reise når vi begynner å se på ditt indre liv, og når vi finner behovene dine som ligger "bak" depresjonen. Derfra kan du finne veien tilbake til glede og livskvalitet.


Lurer du på om dette er noe for deg, eller har du spørsmål? Ta kontakt her eller på 45224338 / rikke@uroskolen.no.

Eller bestill time her.


Rikke

111 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle