Indre uro

Slik jeg ser det er "indre uro" en samlebetegnelse på alt vi sanser og føler som er ubehagelig. Det er nesten alltid en fornemmelse av at noe er "feil", og vi vil ikke at det skal være slik. Vi er dermed imot virkeligheten vi har, og gjør ofte mislykkede forsøk på å endre den. Depresjon og angst kan være kroppens svar på mye og vedvarende indre uro. 

 

Det kan være svært smertefulle tilstander som angst, depresjon, traumer og psykiske lidelser, eller det kan være mer hverdagslige ting som de fleste opplever gjennom livet som gjør at du kjenner en indre uro eller føler deg deprimert. Disse hverdagslige følelsene kan være like smertefulle, men ofte vanskeligere å søke hjelp for - fordi mange av oss har en tanke om at vi må bare "stå i det" til det går over. Mange føler at det må være noe "alvorlig galt" før vi kan unne oss selv veiledning og støtte underveis i livet, så i stedet for å søke hjelp bruker vi ofte andre midler for å komme oss igjennom det, som tv, mat/trøstespising, trening, sex, kontrollbehov over stort og smått, og så videre. 

Dette kan eksempelvis være opplevelser som tap/død, skillsmisse (som absolutt er en form for tap!), vanskelig jobbsituasjon, ensomhet, vanskelige relasjoner til venner eller familie, spiseforstyrrelser eller en følelse av at livet ikke er så spennende som du hadde håpet på... Dette er opplevelser i livet som ofte er vanskelige å håndtere og da kan det være godt å ha en å snakke med, og noen som kan støtte og veilede deg på veien mot aksept og glede.

Det er et stort potensiale i smertefulle opplevelser. Du kan kanskje se tilbake på livet ditt, og se de periodene som var ubehagelig eller vanskelig. Kan du se at de har gitt deg viktig læring og erfaring? For mange er det iallfall slik. Vi ser det ikke når vi står med begge bena i det, men vi kan ofte se det i ettertid.

Sammen med deg har jeg lyst til å se på livet ditt som det ER, akkurat nå. Hvordan kan du lære å forholde deg til den virkeligheten du har? Hvordan kan du komme i kontakt med dine ressurser, og finne tilbake til din livsglede? Hvordan kan du komme ut av depresjon? Dette er temaer vi lærer om.

Vil du vite mer om indre uro? Hør podcast hvor jeg er gjest her!

Lurer du på om dette er noe for deg, eller vil du bestille time? Ta kontakt her eller på 45224338 / rikke@uroskolen.no